Kod Stona izgorjela 23-metarska motorna jahta

Motorna jahta „Lori“ dužine 23 metra, koja je plovila pod zastavom Italije, izgorjela je i potonula u Stonskom kanalu u noći između utorka i srijede

Foto: Dubrovački list 

 

Motorna jahta „Lori“ dužine 23 metra, koja je plovila pod zastavom Italije, izgorjela je i potonula u Stonskom kanalu u noći između utorka i srijede, a u nesreći nitko od posade i putnika nije ozlijeđen. Dojavu o izbijanju vatre primili su nešto iza dva sata ujutro djelatnici MRCC Rijeka posredstvom Žuanijskog centra 112 u Dubrovniku. Prema neslužbenim informacijama koje prenose lokalni mediji požar je izbio oko 1.30 na jahti koja je u vlasništvu državljanina Novog Zelanda, a bila je privezana na sidrištu restorana u uvali Kobaš.

 

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture javlja da su u trenutku izbijanja požara, koji je buknuo u strojarnici, na plovilu bili 28-godišnji kapetan broda i 29-godišnji član posade, obojica državljani Crne Gore, dok su putnici, četvorica državljana Austrije, bili na kopnu. Nakon izbijanja vatre, koju posada nije uspjela sama ugasiti, kapetan je na sreću brzo reagirao, pokrenuo je jahtu i izvezao je na sredinu Stonskog kanala kako vatra ne bi zahvatila susjedna plovila na sidrištu i proširila se na obližnju borovu šumu.

 

Na mjesto nesreće izašli su djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik, policija, te vatrogasne postrojbe DVD Ston i JVP Dubrovačko primorje. Unatoč naporima vatrogasaca jahta je u potpunosti izgorjela i potonula. Prema navodima MPPI-ja, u tankovima jahte nalazilo se oko 2,5 tona goriva koje je onečistilo more, te su djelatnici LK Dubrovnik poduzeli sve potrebne radnje kako bi ogradili naftnu mrlju i spriječili onečišćenje mora. Očevid je u tijeku.

 

Nautica Portal