TRAGEDIJA NA KORNATIMA: DJEČAK POGINUO PRILIKOM VOŽNJE NA „BANANI“

14-godišnji dječak iz Nizozemske poginuo je u subotu na Kornatima dok se vozio na „banani“ koju je ilegalno i bez dozvola gliserom vukao 20-godišnjak

Foto: Ilustracija

 

Maloljetni inozemni turist, 14-godišnji državljanin Nizozemske, poginuo je u subotu oko 13 sati na Kornatima u nesreći na moru koja se dogodila dok je gliser vukao "bananu". Vijest o smrti dječaka medijima je potvrdio lučki kapetan u Šibeniku Robert Baljkas.

 

MUP je u ponedjeljak izvijestio da je Odjel općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršio kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno na štetu djeteta, nizozemskog državljanina. U policijskom izvještaju stoji da je osumnjičeni 20-gdišnji muškarac 18. srpnja u 13.15. sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu upravljao brodicom-gliserom s vanbrodskim motorom ikako za upravljanje brodicom nije imao valjane dozvole. Muškarac je u gliseru prevozio troje putnika, nizozemskih državljana, dok je stradalog dječaka vukao na tubu (okrugli gumeni madrac), koji je bio privezan konopom za krmeni dio glisera.

 

Osumnjičeni je, kako se dalje navodi u policijskom izvještaju, tijekom plovidbe u jednom trenutku izvršio manevar promjene smjera brodice u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara tuba u brodicu. Dječak, koji se nalazio na madracu, tijelom je udario u gliser te je tom prilikom zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

 

MUP/Nautica Portal