Garmin preuzima Vesper Marine

Garmin preuzima Vesper Marine, vodećeg dobavljača pomorske komunikacijske opreme i usluga. Portfelj proizvoda uključuje nagrađivanu tehnologiju svijesnosti o situaciji i daljinskog nadzora.

 Vesper Marine

Garmin® je objavio kupovinu tvrtke Vesper Marine, privatnog pružatelja tehnologija nautičke industrije - AIS, VHF i rješenja za praćenje plovila. Očekuje se da će ova akvizicija osnažiti Garminovu poziciju lidera nautičkih proizvoda i tehnologija osmišljenih za veću sigurnost i poboljšanu svjesnost o situaciji oko plovila.

S gotovo 15 godina iskustva, Vesper je razvio paket komunikacijskih proizvoda i rješenja za motorna plovila, jedrilice i radne čamce, uključujući nagrađivani Cortex sustav. Cortex kombinira najsuvremeniji VHF radio s Vesperovim jedinstvenim pametnim AIS transponderom i tehnologijom daljinskog nadzora plovila. Vesperovi pametni AIS transponderi uključuju ugrađene alarme koji upozoravaju nautičare na potencijalne sudare, povlačenje sidra i pada čovjeka u more. Tvrtka također nudi mobilne aplikacije za praćenje, pregled i upravljanje Cortex sustavom ili smartAIS transponderom za iOS i Android uređaje.

Vesper cortex VHF

"Vesper je bio pionir brojnih inovacija u nautičkom komunikacijskom prostoru, s priznanjem cijele industrije zbog svog naglaska na korisničkim i intuitivnim sučeljima koja olakšavaju komunikaciju na vodi", rekao je Jarrod Seymour, Garmin potpredsjednik, voditelj segmenta nautike. “Zajedno s Vesper timom se radujemo što ćemo našim klijentima pružiti neusporediv portfelj integriranih pomorskih komunikacijskih proizvoda i usluga.”

Vesper Marine ima sjedište u Aucklandu na Novom Zelandu i pridružit će se postojećem Garminovom timu i pogonu koji se nalazi u Aucklandu. Financijski uvjeti akvizicije neće biti objavljeni.

 

Garmin / Nautica portal